El Maresme triplica el nombre de rodatges audiovisuals en tres anys

Entre el gener i el setembre ha estat escenari de 115 rodatges de produccions audiovisuals diverses, entre elles pel·lícules com ‘Las leyes de la frontera’

El nombre de rodatges al Maresme s’ha triplicat els darrers tres anys, una dada que confirma que la comarca és una de les destinacions preferides dels localitzadors fins i tot ara, quan encara estem en pandèmia. Només aquest any, entre el gener i el setembre passats, el Maresme ha acollit 115 rodatges de produccions audiovisuals diverses, sobretot pel·lícules, sèries i anuncis. 

Els productors es fixen en El Maresme perquè és una comarca propera a Barcelona, amb història i cultura, i amb una combinació perfecta de platja i muntanya. Però el que és determinant és l’existència de la Maresme Film Commission, un ens comarcal que posa en contacte les productores amb els ajuntaments i els particulars i que facilita tots els tràmits burocràtics . 

Dels rodatges d’aquest 2021, destaquen pel·lícules com ‘Las leyes de la frontera’, de Daniel Monzón, que tot just acaba de ser estrenada i que té escenes a diverses farmàcies del centre de Mataró. També s’ha rodat a la capital del Maresme ‘Girasoles silvestres’, de Jaime Rosales.

L’any passat  la comarca va acollir un total de 127 rodatges. Alguns títols a recordar són  ‘Mediterráneo’, la pel·lícula documental sobre l’Open Arms, o ‘Loco por ella’, de Dani de la Orden. També s’han rodat sèries de televisió de gran èxit, com ‘Vida Perfecta’, de Leticia Dolera o ‘El inocente’, amb Mario Casas com a protagonista i situada al Masnou, Mataró o Arenys de Mar.

Informa: B. Doñate