El Maresme inaugura el primer tram del Camí de Sant Jaume per la costa catalana

El Maresme comptarà pròximament amb un nou atractiu turístic per les ciutats que comprenen la comarca: la inauguració del primer tram per la costa catalana del camí de Sant Jaume. 
Aquest ramal, anomenat Via Marina, uneix les ciutats de Barcelona i Girona i compren el territori del Maresme des de Malgrat de Mar fins a Montgat. Des del Conscorci s’espera que els turistes disfrutin de la comarca durant qualsevol època de l’any i gaudexin dels atractius que té el Maresme. 

Els dies 27, 28 i 29 d'abril la comarca realitzarà una sèrie d'activitats per celebrar la inauguració d'aquest primer traçat de peregrins que passa per la costa catalana. Tal com comenta Joaquim Arnó, President de Conscorci de Promoció Turística Costa del Maresme, el dia 27 es celebrarà l'acte inaugural a Can Palauet, el dia 28 es farà el tram que uneix Sant Pol i Mataró juntament amb un dinar de germanor i, finalment el dia 29 es durà a terme un acte institucional de presentació de tot el traçat amb els segells dels municipis que formen part del tram. Per acabar, es celebrarà una missa de benedicció oficiada per l'Arquebisbe de Barcelona i Girona. A més , la banda de gaiters d'Ourense tocarà al Foment Mataroní i participarà en la missa.. A partir del dia 30 qualsevol caminant que vulgui fer aquest tram, trobarà els llocs on podrà segellar conforme ha passat per allà. 

El President explica que serà un acte obert al públic en el qual es repartirà un cd musical com a regal commemoratiu a l'igual que mocadors i samarretes amb les quatre comarques que hi participen.