El MAC estrena temporada amb el repte d'apropar l'art a la ciutadania

El Mataró Art Contemporani estrena el curs amb serveis adreçats als més petits i a l'acostament de les obres entre el públic

El MAC enceta temporada amb la voluntat de trencar barreres i apropar l'art contemporani a la ciutadania. Aquest és un dels objectius que el Mataró Art Contemporani, instal·lat a l'edifici de la presó, s'ha marcat per aquest curs. L'objectiu és buscar l'aproximació de l'espectador amb l'obra i fer-ho al seu ritme. D'aquesta manera, explica la directora del MAC, Gisel Noè, s'espera trencar amb creences com que l'art contemporani és elitista o no s'entén.

En aquest sentit es posa en marxa un servei de cangur durant els dies d'inauguració o activitats puntuals a l'espai MAC mini, on es faran tallers relacionats amb l'artista que exposa. Aquest mateix espai també estarà obert el segon i quart diumenge de cada mes, mentre que aquests dos diumenges també s'oferirà un servei d'acompanyament al públic que vulgui conèixer les obres exposades en més profunditat. Tota aquesta tasca anirà a càrrec de l'artista plàstica Carla Aledo.

Aquesta cap de setmana ha arrencat la temporada al Mataró Art Contemporani amb la inauguració de l'exposició 'Ascensions i aferraments' de Cori Mercadé. El cap de setmana vinent serà el torn de 'Presons imaginàries' de Fernando Sánchez i d'aquí a finals d'any el MAC encara té previst inaugurar-ne dues més, una de forma conjunta amb Ca l'Arenas i l'altre a la cúpula del cementiri.