El món literari es torna a trobar a la 3a Dòria Book Party

La Dòria Book Party ha tornat a reunir aquest dissabte, i per tercer any consecutiu, a lectors amb autors, editors, llibreters, il·lustradors, poetes i traductors. Una festa en què el principal protagonista és el llibre. De fet, en aquesta avantsala de Sant Jordi, els propietaris de Dòria Llibres, Núria Dòria i Rafa Brujo, destaquen que el principal objectiu de la festa és que la gent perdi la por a entrar a una llibreria i que sigui més fàcil poder vendre llibres. Tot i que asseguren que pels voltants de Sant Jordi sí que augmenta tant el nombre de publicacions com les vendes de llibres, creuen que no és suficient, ja que és un fet puntual. És per això que a través de la Dòria Book Party volen que la gent “es combregui amb la lectura”.

El fundador d’Edicions 1984, Josep Cots; la directora de l’Editorial Les hores, Maria Sempere, el poeta i autor de les novel·les “Tot el soroll del món” i “Aquell antic missatge de l’amor”, Vicenç Llorca; o els directors de les editorials Ara Llibres i Fragmenta, Carles Girbés i Ignasi Moreta, van ser alguns dels convidats a la Dòria Book Party. Una festa que segons Vicenç Llorca és necessària perquè és indispensable que existeixi una unió entre tothom qui forma part del món del llibre per poder fomentar la lectura. En aquest sentit, Maria Sempre destaca que precisament el poder dels llibreters en el foment de la lectura, ja que són els qui millor coneixen els gustos dels clients.

Durant la Dòria Book Party hi va haver temps per fer lectures de fragments de llibres, recitals de poesia i recomanacions de llibres tant per part d’autors, com d’editors i lectors. Una festa en què tampoc hi va faltar el menjar i el beure.

 

Informa: S.Ruiz/ J.Masriera