El ‘Hamnet’ de Pere Vàzquez torna a Mataró amb La Presó com a nou escenari

L’obra, estrenada l’any passat a Can Gassol, s’ha reprogramat aquest cap de setmana i el vinent dins del cicle ‘A Mataró, l’estiu és cultura’. Vàzquez també dirigirà aquest diumenge una nova funció de l’obra ‘Orfes’. 

Torna a Mataró un dels èxits teatrals del dramaturg Pere Vàzquez. Es tracta de ‘Hamnet’, la història inspirada en la vida de William Shakespeare que es va estrenar l’any passat a Can Gassol. El muntatge, però, s’ha programat aquesta vegada en un espai singular de la ciutat, La Presó, i dins del cicle ‘A Mataró, l’estiu és cultura’. L’obra es podrà veure divendres, dissabte i diumenge d’aquest cap de setmana i del vinent, és a dir del 18 al 20 de juliol i del 23 al 25.

‘Hamnet’  és una adaptació d’una obra de la companyia irlandesa Dead Centre. Amb una escenografia mínima, l’espectacle tracta la relació de Shakespeare amb el seu fill, Hamnet, dos personatges que, a l’escenari, es comuniquen a través d’un videotrucada. Una conversa virtual on el dramaturg parla amb el seu fill, mentre surten altres temes, com els mons paral·lels i la física quàntica. L’obra està protagonitzada per Joan Crosas, en el paper de Shakespeare , i pel jove mataroní Quim Font, qui ja va posar-se en la pell de Hamnet l’any passat.

Nova funció improrrogable del muntatge ‘Orfes’

Però ‘Hamnet’ no és l’únic espectacle de Pere Vàzquez que es podrà veure aquest cap de setmana a Mataró. El dramaturg dirigirà només aquest diumenge una nova funció d’‘Orfes’, el muntatge de petit format que va estrenar el juny passat a la botiga de mobles Cañellas i que també va tenir bona acollida per part del públic.

‘Orfes’ és una història original del dramaturg Dennys Kelly sobre una família desestructurada, que, a través del text, tracta temes com l'avortament, el racisme o les relacions de parella. Està interpretada Pere Vallribera, Júlia Ferrer i Nil Bofill. Per la seva banda, Vàzquez, qui viu ara mateix un dels moments més productius de la seva carrera, no només és el director de l’obra, sinó que ha traduït i adaptat el text original amb Xavier Codony.

Les entrades per veure els dos espectacles de Pere Vàzquez ja es poden adquirir a través del web www.codetickets.com.

Informa: B. Doñate