El Foment porta 'Carmen' de Bizet en una aposta per apropar l'òpera a Mataró

El Teatre Monumental ha estat escenari del clàssic de l’opera ‘Carmen’ en el marc de la programació musical del Foment Mataroní. Després de l’èxit la temporada passada de ‘La Traviata’, el Foment torna a apostar per aquest gènere. ‘Carmen’ de Bizet és una de les òperes més reconegudes i representades a nivell mundial. Una gran producció dirigida per Roberto Laborda amb mes de 60 artistes en escena entre l’Orquestra Metropolitana de Barcelona, els solistes, el cor i el ballet. Carlos Reyes, director d’escenografia, ha destacat la complexitat vocal i orquestral del muntatge.  

Un dels objectius de programar espectacles com ‘Carmen’ o ‘La Traviata’ és que els mataronins tinguin accés a òpera en escenaris pròxims, com el Monumental. El vicepresident i programador musical del Foment, Antoni Vilà, explica que no s’acostuma a apostar per aquest gènere perquè és especialment costós de portar i difícil d’adaptar a nivell d’escenografia. Vilà afirma que cal apostar per acostumar el públic i sobretot la gent jove a l’òpera per poder programar obres que cada cop tinguin més qualitat.

‘Carmen’ és una òpera impregnada d’una gran emotivitat, que combina estils diversos com el clàssic romanticisme francès o melodies inspirades en el folklore espanyol.

Informa: C.Sánchez/M.Torres