El Festival Nosaltres s’estrena amb una nit de tastets culturals

El Pati de Can Marchal ha acollit la primera de les set cites que proposa la tercera edició del festival mataroní amb una triple proposta.

Dansa contemporània, un debat sobre cultura sostenible i música electrònica. Aquest ha estat el menú d’estrena de la tercera edició del Festival Nosaltres. Un menú degustació de tot allò que trobarem al festival d’estiu mataroní: comunitat, sostenibilitat i cultura. Tres ingredients que han estat presents al Pati de Can Marchal a través de l’espectacle de dansa ‘InSOStenible’ dels ballarins mataronins Aleix Lladó i Abel Hernández, creat especialment per a l’ocasió per fer un crit d’alerta sobre el canvi climàtic. El segon plat del vespre ha posat sobre la taula el debat ‘Com fem la cultura sostenible?’. El codirector del festival Eloi Aymerich ha moderat les intervencions d’Ivan Miró, escriptor i investigador social, Judith Cabello, gestora cultural de la Casa de la Música de Mataró, i Gemma Estany, coautora del llibre ‘L’altre món rural’. Marc Latorre i Raül Sala han rematat la nit afegint més accent local amb la música electrònica de la seva formació, Talcö. 

Eloi Aymerich (codirector Festival Nosaltres): “El festival vol ser divers, plural. Hi ha cabuda per totes les disciplines artístiques, per això el dia de l’estrena vol ser un dia també d’obertura, de descobriment. Ho fem també a partir d’un dels eixos del festival d’enguany, la sostenibilitat, en un sentit molt transversal. Això passa perquè el festival tingui molt en compte les comunitats on està, lluiti perquè l’aigua sigui gratuïta, per ser un festival zero plàstics, perquè la gent hi pugui arribar en transport públic o a peu, perquè hi hagi igualtat de gènere dalt l’escenari. I, en definitiva, volem que sigui un primer dia de celebració de sostenibilitat cultural i que sigui el primer de set dijous de cultura i de festival d’estiu.”

Elena Ponce (codirectora Festival Nosaltres): “Per això una de les intencions era poder fer l’entrada lliure amb taquilla inversa en aquesta primera nit i convidar la ciutat a tastar el Nosaltres, a viure l’experiència.”

Ha estat el primer dels set dijous que proposa el Festival Nosaltres per aquest estiu. La propera cita, però, tindrà lloc aquest dissabte, 16 de juliol, i recorrerà tres places de tres barris. És un dels altres objectius que persegueix el festival, obrir-se a la ciutat i apropar la cultura a tothom. 

Informa: L.Cera