×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

El Festival Nosaltres reflexiona sobre el futur de la comunicació i la cultura postcovid-19

El Festival Nosaltres continua endavant amb la seva programació i ahir a la tarda el Pati de Can Marchal va oferir una estona per reflexionar sobre la situació actual i futura de la cultura. A partir de les 8 del vespre hi va tenir lloc una tertúlia titulada ‘Com tornarem a ser nosaltres? Debat sobre la comunicació i la cultura postcovid-19’. En ella hi van participar l’escriptora Care Santos, el periodista i professor universitari Albert Sáez i la Doctora en Sociologia i investigadora Liliana Arroyo. Precisament, segons el punt de vista de Care Santos una de les coses que ens haurà aportat la pandèmia és aprenentatge.

Un dels temes principals que es van tractar durant el debat va com podrà refer-se la cultura després de la patacada econòmica i social que ha suposat haver de paralitzar-la durant el confinament. De fet, hi ha sectors que encara ara no han pogut tornar a l’activitat. Per Care Santos, la solució passa per una reinvenció del sector cultural.

La crisi del coronavirus també ha portat noves maneres de fer. Un exemple és l’expansió de les comunicacions virtuals, un sistema que anteriorment es feia servir en circumstàncies molt específiques. Avui dia bé sigui per seguretat o per immediatesa, les comunicacions han començat a prescindir de la presencialitat. Així ho explicava Albert Sáez.

Una de les conclusions més compartides de la tertúlia va ser que la cultura ha quedat molt malmesa i que els temps que venen no es preveuen senzills. Tot i així, Liliana Arroyo considera que el sector ha de trobar la manera de sobreviure ja que és ‘el que ens uneix, els que ens fa ser nosaltres, el que ens fa pertànyer i el que ens fa lliures’.

Informa: L.Sanmiquel