El Festival Nosaltres posa en valor la diversitat lingüística de Catalunya durant el Sant Jordi d’Estiu

En el marc del Sant Jordi d’Estiu, des del Festival Nosaltres van decidir organitzar un espectacle titulat ‘Les nostres llengües’. Aquest acte pretenia reivindicar la diversitat lingüística de la ciutat i és per això que en el seu transcurs es va poder escoltar català, castellà i amazic.

Així doncs a partir de les 8 del vespre al Pati de Can Marchal, els assistents van poder gaudir de poesia catalana i castellana, passant d’Antonio Machado fins a Salvador Espriu. Els encarregats de recitar-les van ser els activistes culturals locals Manuel Patricio i Carlos Soriano. A més, van estar acompanyats del músic argentoní Jorge Sarraute.

A banda, de la mà del grup Twatun-Tilelli, també es va poder escoltar poesia i música en amazic, una llengua important dins de la ciutat. Aquest conjunt, format per 3 mataronins, va mostrar damunt de l’escenari un projecte poètic que feia un cant a la llibertat dels pobles, la solidaritat i l’amor.

A partir de dos quarts de deu, es va donar pas a un altre espectacle aquest cop, humorístic però també de crítica social. L’actor mataroní Xevi Ribas va ser qui va interpretar la versió actualitzada de ‘Qui no té tall rosega baguettes’, una obra signada per ell mateix i l’escriptora Marina Guardiola. Aquesta representació té com a objectiu fer una descripció crítica de la realitat social de la immigració econòmica a Europa.

Informa: L.Sanmiquel