El festival Nosaltres encara la seva recta final

Ho fa amb una doble proposta amb la coreògrafa Maria Garriga i els músics Gerard Nieto i Yumitus Hernández

La segona edició del festival Nosaltres de Mataró encara la seva recta final. Ho farà aquest dijous al Pati de Can Marchal amb una doble proposta: d'una banda l'espectacle de la coreògrafa Maria Garriga i de l'altre amb el concert dels músics Yumitus Hernández i Gerard Nieto.
En la primera de les propostes, titulada "Exhabrupte" i que s'estrenarà en primícia en el Nosaltres, la coreògrafa mataronina donarà forma a un espectacle on presenta una dona absorta, massa cansada i ja trencada en el periple de la maternitat.
La coreografia donarà pas a la música. I és que a partir de les deu de la nit saltaran a l'escenari de Can Marchal Yumitus Hernández & Gerard Nieto Quartet. Aquest projecte musical comú de dos dels grans de la rumba catalana i el jazz servirà per presentar boleros immortals en català i balades de jazz adaptades als ritmes més llatins. El duo es complementarà amb la contrabaixista Queralt Camps i el percussionista Joan López.

Prèviament, a la tarda, el Nosaltres comptarà amb l'espectacle familiar de titelles de la companyia maresmenca Binixiflat.

El codirector del Nosaltres, Eloi Aymerich, ha manifestat la satisfacció que suposa per l'organització poder acabar el festival amb les propostes que es podran veure i escoltar dijous. En aquest sentit també ha fet una primera valoració positiva d'aquesta segona edició del festival. També ha recalcat la dificultat que ha estat poder programar i materialitzar un festival com el Nosaltres en temps de pandèmia.

Finalment, el codirector del festival ha apuntat la intenció de l'organització de dur a terme una tercera edició del Nosaltres de cara l'any que ve.
Mataró Audiovisual, com a mitjà col·laborador del festival, retransmetrà en directe el concert de Yumitus Hernández & Gerard Nieto Quartet d'aquest dijous a partir de les deu de la nit. L'espectacle es podrà seguir per televisió, ràdio i internet.
I és que el festival busca consolidar-se com una aposta cultural ferma en el panorama estival mataroní. El Nosaltres ha acollit enguany propostes com les de The Tyets, Suu, Quico Pi de la Serra o Ebri Knight, entre d'altres.