El Festival LAVS dona espai a l'art visual, el so i les noves tecnologies, aquest dissabte a Mataró

Mataró acull aquest dissabte la primera edició del festival d'imatge, so i noves tecnologies LAVS. Una proposta multidisciplinària sense precedents a la ciutat que combina l'art visual, el so i les noves tecnologies. Aquesta primera edició, que s'havia de celebrar en format virtual, tindrà lloc a Can Palauet, un espai que compta amb els equips adients per acollir un festival d'aquestes característiques. Un festival que també proposa concerts, que tindran lloc al llarg de dissabte. Des de les 6 tocaran en versió conjunta Scmute i Noir Noir, a continuació serà el torn de Linalab, seguida per Catalina Productions i la darrera sessió anirà a càrrec de Soltyk. Durant la jornada també es projectarà material audiovisual i Òscar Fernández, professor d'imatge a l'institut Santa Eulàlia de Barcelona, celebrarà un taller de creació visual I càmera endoscòpica.

El Festival LAVS neix amb la voluntat de donar un espai a l'obra que es genera a la ciutat per part de creadors visuals i sonors. Com dèiem, aquesta edició va sorgir pensada en format virtual i com una mena de tastet, del que vol consolidar-se a la ciutat com un festival de referència en el seu àmbit. De cara al 2021 es farà la primera edició en el seu format definitiu a l'antiga presó, un edifici d'interès arquitectònic pioner en l'ús del sistema panòptic.

El Festival d'aquest dissabte es podrà seguir a través de l'espai LAVS dins de la plataforma de realitat virtual Sansar. A més a la web lavs.cat es faran retransmissions en vídeo streaming i també es podran escoltar a lvr.fm, ràdio del festival. Una cita organitzada des de l'Associació Cultura Aiguamoll Música i la productora Vibbra en col·laboració amb el M | A | C, VRNRG, Tecnocampus i La Casa de la Música de Mataró.

Informa: C.Sánchez