El drama de la immigració, al Teatre Monumental

El Teatre Monumental de Mataró va acollir divendres passat la representació de l’obra de teatre ‘El metge de Lampedusa’. Es tracta de l’adaptació teatral de la biografia de Pietro Bartolo, un metge que porta gairebé 30 anys ajudant els exiliats que arriben a l’illa italiana de Lampedusa des de l’Àfrica, i que, sota la direcció de Miquel Górriz, aprofundeix en el drama de la immigració.   

El muntatge es basa en el llibre ‘Llàgrimes de sal’, de la periodista Lidia Tilotta, i en el documental ‘Fuoccomamare’, de Gianfranco Rosi, també sobre la vida de Pietro Bartolo. A partir dels dos documents, Anna Maria Ricart ha fet una adaptació teatral que explica el valor de la feina de Bartolo com a metge, però que sobretot analitza com Europa afronta l’arribada de refugiats avui dia. Per al protagonista de l’obra, Xico Masó, el muntatge és “desgraciadament” necessari.

‘El metge de Lampedusa’ es va estrenar fa dos anys al Festival Temporada Alta i s’ha pogut veure des d’aleshores al Teatre Lliure de Barcelona i a d’altres municipis catalans, com ara Mataró.  

L’espectacle de divendres forma part de les activitats programades aquest any per l’Associació de Malalts de Familiars d’Alzheimer del Maresme, l’AFAM, per recaptar fons i ajudar els afectats per aquesta malaltia.

Informa: B. Doñate i J.Masriera