El Drac de Mataró i el Ball de Diables de Mataró, a l'Aquelarre de Cervera

L’Aquelarre de Cervera tindrà aquest any doble presència mataronina. El Drac de Mataró i la colla del Ball de Diables de Mataró han estat convidats a l’emblemàtica festa cerverina, que té lloc aquest cap de setmana. Divendres  la tarda, el Drac participarà a la Trobada de Bestiari, que dóna el tret de sortida als actes de l’Aquelarre. Ho farà acompanyat dels amfitrions, el Carranco Bilandó i la Tarasca de Cervera, i altres dracs del territori com el Drac de Llorença del Penedès, la Draca del Carnaval de Solsona i el Drac de Ciutat Vella de Barcelona. A la nit, el Drac de Mataró i la resta de figures participaran a la Cercavila de Foc del Bestiari. Una trobada que tindrà un caire familiar, ja que com explica Pol Martínez, cap de colla del Drac de Mataró, tots els dracs que hi assistiran han estat fets pel mestre Casserres.

Dissabte serà el torn del Ball de Diables de Mataró que juntament amb la Colla Vella dels Diables de Gràcia celebraran els 25 anys del Ball de Diables de Cervera Carranquers. Tot i que hi participaran sense el Basilisc, el Ball de Diables de Mataró seran els encarregats de fer els correfocs en els entreactes de l’esdeveniment central de l’Aquelarre. Un acte que, com sempre, es divideix en tres parts: en primer lloc l’Encesa de la Universitat; en segon lloc el Ball de la Polla, la Invocació del Mascle Cabró i l’Escorreguda; i per últim, el Foqueral.

Cesc Palau, cap de diables del Ball de Diables de Mataró, explica que poder participar a l’Aquelarre de Cervera és un honor per ells.

L’Aquelarre de Cervera enguany arriba la seva 42ª edició i ho farà amb un espectacle dissenyat pel director artístic cerverí Albert Parra que unirà  el món màgic del tarot, el foc i les músiques festives.

 

Informa: S.Ruiz/ M.Castilla/ La Xarxa