El Dia Internacional dels Museus a Mataró fomenta la participació des de casa

Els diferents museus de Mataró celebren el seu dia internacional amb diferents activitats des de casa. Cada 18 de maig té lloc la commemoració del Dia Internacional dels Museus, aquest any però el confinament pel coronavirus ha portat a canviar-ne el plantejament. Una iniciativa de l’International Council of Museums que aposta per les eines digitals per potenciar els punts de trobada no presencials. Des de Mataró, les diferents sales conviden els ciutadans a participar d’aquesta efemèride des de casa seva amb el lema “Museus per la igualtat: diversitat i inclusió” i sota l’etiqueta #DIM2020. La primera activitat és participativa, en marxa des de dilluns passat, i vol recollir l’hora dels àpats en família fins al 18 de maig. El Museu de Mataró compartirà part de les vaixelles del seu fons per mostrar els gustos i costums dels avantpassats. A més es convidarà els mataronins a compartir elements de les seves pròpies vaixelles amb l’etiqueta #platsataula.

Entre les activitats destaca la del Museu de Mataró que el dia 18 de maig convida els ciutadans a compartir a les xarxes amb l’etiqueta #memoriacovidmataro un objecte o una imatge  que sigui representativa del significat de la COVID-19 en les seves vides, des d’una perspectiva personal o de ciutat. La voluntat és conservar aquest material com a memòria de la pandèmia en el marc del projecte d’abast nacional, #PatrimonisConfinats.

Des del  M|A|C| s’oferirà una sessió en directe al seu canal d’Instragram per explicar com els artistes parlen del temps i la durada de les coses. Una cita en el marc del cicle “Parlem d’art contemporani amb Cori Mercadé” que permetrà la interacció amb els usuaris. Per la seva banda, la Nau Gaudí proposa el concurs amb premi “Gaudí et posa a prova”, sobre la figura i obra d’Antoni Gaudí. El 18 de maig llençaran diferents preguntes relacionades amb l’arquitecte català a Twitter i Facebook.

El Museu Arxiu de Santa Maria proposa un tast de l’exposició “El fons fotogràfic Mayol” que té previst presentar a la tardor d’aquest 2020. I la Casa Coll i Regàs oferirà una visita virtual “Troba els 7 errors”, que pretén que els seguidors trobin les 7 explicacions errònies de la visita virtual. Els qui detectin les errades, entraran al sorteig d’una visita guiada per l’emblemàtica casa. 

Tota la programació s’agruparà al web culturamataro.cat i es compartirà a les xarxes dels museus mataronins i a @CulturaMataro. El Dia Internacional dels Museus coincideix sempre amb la Nit dels Museus, que s’ajorna al 14 de novembre.

Informa: C.Sánchez