El Correllengua torna a reivindicar la importància de mantenir viva la llengua i la cultura catalana

Mataró ha acollit aquest dissabte l’acte central  del Correllengua 2019 amb una cercavila de gegants, la rebuda  de la flama de la llengua i la llegida del manifest a la plaça de l’Ajuntament. Un manifest escrit per Jordi Cuixart des de la presó que posa en valor els drets socials i humans per mantenir viva la llengua i la cultura catalana amb actes com precisament el Correllengua.

Després de la llegida del manifest hi va haver una xocolatada, un conta contes a càrrec de Buc de Llibres i el concert del grup els Trombòtics. A les 9 de la nit la compañía  Komiko Klun de Jordi Pessarrodona va representar l’obra teatral “Per Nassos”

Juliana Bacardit, en representació de la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL), assegura que és imprescindible seguir empenyent actes com aquest, tot i que els agradaria i seria una bona senyal que no s’hagués de lluitar per preservar la llengua catalana.

En el marc dels actes del Correllengua el 4 de novembre a dos quart de 8 del vespre es realitzarà una conferència a Can Palauet que porta per títol “Quina serà la salut de la llengua en una Catalunya independent?”.

Informa: J.Peñaranda