El Consell Comarcal del Maresme impulsa un concurs literari de relats curts sobre el confinament

El Consell Comarcal del Maresme impulsa un concurs literari de relats curts sobre el confinament

En ple confinament hi ha moments per tot, i els amants de l’escriptura segur que ja han tingut temps per plasmar en un full blanc, o davant un ordinador alguna text relacionat amb la quarantena.

Doncs si ja ho han fet o esperaven una motivació per fer-ho, potser el concurs literari de relats curts impulsat pel consell comarcal del Maresme pot ser una bona sortida als seus treballs.

El procés per participar-hi és senzill. Per participar-hi no hi ha edat mínima, tampoc màxima. De fet hi haurà 3 categories, una d’infants fins a 11 anys, una adolescents entre 12 i 17 anys i una per majors de 18 anys. Com s’hi pot participar? Es demana presentar textos de màxim 150 paraules. No hi ha límit de textos a presentar, això si es presenten sota pseudònim. Com es presenten les obres? A través de la plataforma que hi ha al web del Consell Comarcal del Maresme. Un cop comprovat que els escrits s'adeqüen als requeriments dels concurs, les obres es publicaran al web del consell comarcal del Maresme i a partir del 30 de juny s’obrirà el termini de votació telemàtica.

De fet l’aposta pel món literari també es veurà en els premis. I és que s'atorgaran 3 premis per categoria, 2 d'ells concedits per un jurat escollit pel Consell Comarcal del Maresme i un tercer per votació popular. Uns guardons que consistiran en un lot de llibres de diferents imports, això si, comprats a llibreries de la comarca a través del projecte  LLIBRERIES OBERTES de la cooperativa SOM i l'agència Mortensen. Seran les persones guanyadores les que escolliran els títols del lot de llibres guanyat i la llibreria on adquirir-lo.

El Consell Comarcal del Maresme també destaca el fet que iniciatives com aquesta, inesperada a l’hora d’aprovar els pressupostos, es puguin tirar endavant, en bona part perquè per primer cop el consell comarcal del Maresme té una partida per la cultura.