El Conjunt dels Dolors es podrà visitar aquest estiu amb reserva prèvia

La parròquia de Santa Maria i el Museu Arxiu organitzen un calendari d’estiu per impulsar les visites guiades al Conjunt dels Dolors de cara als pròxims mesos. Després d’unes setmanes tancat al públic, el conjunt barroc obrirà les portes amb reserva prèvia. El cicle començarà el dissabte 4 de juliol i programa visites guiades regulars els mesos de juliol i agost, en dissabte i dijous, amb la possibilitat de concertar també una visita a la casa Coll i Regàs els dies entre setmana. La reobertura contempla totes les mesures de seguretat que requereix la pandèmia. Destaca la necessitat de reservar la cita prèviament i la capacitat limitada a 15 persones per recorregut i realitzar torns de 5 en espais més petits de la visita. 

Un dels elements que el Museu Arxiu de Santa Maria i la parròquia volen potenciar amb les visites guiades al llarg de l’estiu és el del turisme de proximitat. La previsió és que aquest estiu la majoria de destinacions de vacances escollides siguin de proximitat i és per això que es vol fer accessible aquest valor del barroc en l’àmbit de Mataró, el Maresme i, en la mesura del possible, a la resta de Catalunya.

Des de setembre de 2018 fins ara, la possibilitat de visitar el Conjunt era només mitjançant grups concertats amb els quals hi ha hagut una bona acollida que han fet augmentar les xifres de visitants. La reprogramació de visites regulars també respon a la demanda d’usuaris que no formen part de grups concertats. L’últim trimestre del 2019 van visitar la Capella un total de 13 grups (295 usuaris), el que representa un increment del 207% respecte al mateix període de l’any anterior en nombre d’usuaris. En la mateixa línia, l’activitat dels primers mesos de 2020, s’ha acollit un total de 7 grups que representen un total de 97 usuaris.

Informa: C.Sánchez