El Cine Iluro, un cinema històric que desapareix

Cine Iluro

El mític rètol del Cine Iluro ja forma part de l'imaginari dels mataronins que poden recordar-lo. I és que les obres per enderrocar l'edifici que havia acollit les històriques sales de cinema del Camí Ral estan a punt d'acabar. El cinema Iluro va tancar les portes a finals del 2001, aquest any ja farà 19 anys. Ho va fer juntament amb la resta de les sales de cinema del centre de la ciutat, els cinemes Núria i Òscar. Un total de 8 sales entre els tres cinemes propietat de l'empresa Unicines SA.

Des de l'anunci del tancament, el juliol del 2001, per la falta de viabilitat del negoci i de les pèrdues que representava el manteniment, els trenta treballadors dels 3 cinemes van començar mobilitzacions. Van arribar a recollir 18.000 firmes i van confeccionar un pla de viabilitat que finalment no va impedir que el 23 d'octubre del 2001 es projectessin les darreres pel·lícules a les pantalles del Cine Iluro, el Núria i els Òscar. Segons els propietaris, la inauguració de les multisales de Cinesa a Mataró Parc van accentuar la pèrdua d’espectadors.

A l'espai on fins ara seguia en peu el cinema Iluro, s'hi emplaçarà un complex residencial i comercial. El Grup Immobiliari RTV inverteix en aquest projecte 10 milions d’euros. Es construiran dos edificis residencials amb 23 habitatges, també un espai comercial en planta baixa i dues plantes subterrànies destinades a aparcament. Els habitatges disposaran de zona interior comunitària amb piscina i espais de jardí. Seran de 2, 3 o 4 habitacions i oscil·laran entre el 60 i els 130m2. Tot l’espai consta d’un 2.700m2.

Informa: C.Sánchez