El Carranco Bilandó de Cervera, convidat a l'Escapada a Negra Nit del 2020

El Carranco Bilandó, el drac del seguici festiu de Cervera, serà el convidat del Drac de Mataró a l’Escapada a Negra Nit del 2020. Així ho ha explicat a el cap de colla del Drac de Mataró, Pol Martínez, a Mataró Audiovisual. La trobada es produirà a la capital del Maresme després que el Drac de Mataró assistís divendres passat a l’Aquelarre de Cervera, a Lleida, on va participar a la Trobada de Bestiari i a la Cercavila de Foc.

Martínez ha explicat que és habitual que, quan la colla del Drac de Mataró visita una població, després convidi a la ciutat la figura d’aquell municipi. El Carranco Bilandó ja va visitar la ciutat per l’Encesa de les darreres Santes, però en aquest cas va ser convidat pel Ball de Diables de Mataró.  

La peculiaritat que uneix el Drac de Mataró i el de Cervera és que tots dos van ser creats per Manel Casserras, un dels grans creadors de la imatgeria festiva de Catalunya. Els dos dracs – com tots els que va fer l’artista de Solsona -  tenen en comú un cos i unes urpes molt semblants, però en canvi es diferencien per la cara, ja que són una adaptació de la seva ciutat d’origen. És el cas del Drac de Mataró, que s’inspira en el casc del gegant Robafaves.   

Divendres van reunir-se per primera vegada a Cervera els cinc dracs creats per Manel Casserras: el Drac de Mataró, el Carranco Bilandó, el Drac de Llorenç del Penedès, la Draca del Carnaval de Solsona i el Drac de Ciutat de Vella de Barcelona.

La trobada va tenir lloc durant l’edició número 42 de l’Aquelarre de Cervera, una festa centrada en el tarot, el foc i les músiques festives on aquest any també han participat el Ball de Diables de Mataró.

Informen: S. Ruiz / B.Doñate