El Carnestoltes de Mataró arriba amb novetats en actes i direcció artística

El Carnestoltes de Mataró arriba amb novetats en actes i direcció artística

El Despertar d’en Pellofa és l’acte de Carnestoltes que més canvis tindrà aquest any. De fet, per primera vegada l’Agrupació Musical del Maresme formarà part d’aquest moment per fer despertar el rei del carnaval a l’Ajuntament. També ho faran els grallers de la Momerota i conjuntament interpretaran algunes cançons. Així ho ha anunciat la direcció artística del Carnestoltes a través de les xarxes socials aquest mateix dimarts al vespre. Una direcció renovada que compta amb 7 persones i que, segons el seu portaveu, Mickey de los Reyes, vol tenir en compte “d’on venim i cap a on anem”.  El Despertar d’en Pellofa però, no serà l’únic acte que inclou novetats: l’arribada de la figura més esbojarrada de Mataró, que tindrà lloc divendres 21 a 2/4 de 9 del vespre a la Plaça Santa Anna, també canviarà i agafarà “més personalitat”; el Sant Sopar del 25 de febrer canviarà de format, i els personatges de Les Santes, Juliana i Semproniana, estrenen màscares.

A través de les xarxes socials la direcció també ha presentat el cartell d’aquest any que ha elaborat Clara Ballesta. Un cartell amb fons negre, que simbolitzen la Quaresma, i les lletres de ‘Carnestoltes’ en colors molt vius, reflex, ha dit l’autora, de la bogeria d’aquests dies de rauxa.

La Rua de Carnestoltes, que es farà el dissabte 22 a la tarda, repetirà el recorregut de l’any passat, sortint del Nou Parc Central, baixarà La Riera i acabarà a la plaça de Santa Anna. A la mateixa plaça es lliuraran els premis a les millors comparses i es farà el Ball de Carnestoltes.

El primer acte del Carnestoltes serà el 15 de febrer, amb el Rembombori de la Mulassa. L’inici clàssic de la festa, però, serà el dijous 20 de febrer amb el repartiment de truites de la Hermandà de la Juliana Llardera i la Semproniana Llardosa.

Les últimes hores d’en Pellofa XLII es viuran el dimarts 25 de febrer amb el Sant Sopar. El seu comiat serà el 26 de febrer a la plaça de la Muralla, on es llegirà el testament, abans de l’arribada de la Vella Quaresma.  

Informa: M.Gómez