El Carnestoltes arriba a Mataró

El Carnestoltes arriba a Mataró

Arrenca Carnestoltes aquest dijous amb un conjunt d’activitats per a totes les edats programades per l’Ajuntament i la Comissió de Carnestoltes, de la mà d’un nou equip de direcció artística format per 7 persones.

El primer acte, considerat ja un ritual, és el repartiment de truites aquest dijous a les set de la tarda i que sortirà des de la plaça de Santa Maria i la plaça de Can Xammar, recorrerà els principals carrers de la ciutat i acabarà a plaça de la Peixateria.

Aquest any amb motiu de l’arribada de Pellofa XLII (42), s’han afegit tot un seguit de novetats com: el despertar d’en Pellofa acompanyat de l’Agrupació Musical del Maresme, que interpretarà alguna peça conjunta amb els grallers de la Momerota.

El dissabte és el torn de la Rua de Carnestoltes, l’acte més multitudinari del programa d’aquests dies, en la qual hi participaran una quinzena de comparses i s’afavorirà la participació de les persones de mobilitat reduïda. Sortirà des del Nou Parc Central, baixarà per La Riera i acabarà a la plaça de Santa Anna, on es lliuraran els premis a les millors comparses.

Entre el programa d’actes en destaca també l’Enterrament d’en Pellofa, que aquest any inclourà una parella de gitanes, i el Sant Sopar, que presenta un format innovador.

Entre les novetats, en destaca un acte nou: Petons per Carnestoltes, que tindrà lloc diumenge al matí.  I una novetat que es farà ben visible serà la nova caracterització de les Santes, Juliana i Semproniana, que estrenen rostre.

El cartell de Carnestoltes d’aquest any ha estat elaborat per Clara Ballesta. Un cartell amb fons negre per simbolitzar la Quaresma i les lletres en colors molt vius en motiu de la bogeria d’aquests dies.

 

Informa: C.Monferrer