El Calella Film Festival creix

Mataró serà, per primer cop, seu del Calella Film Festival. Un certamen que arriba a la quarta edició i que aspira a convertir-se en el festival de tot el Maresme. Els dies 25, 26 i 27 de juliol, es projectaran, al Foment Mataroní, sis pel·lícules d’aquest festival dins les seccions “Low Budget Films” i “Creative Rosebud Awards”. A més de la capital del Maresme i de Calella, també es projectaran films a Arenys de Mar i als Cinemes Girona de Barcelona. Un festival que dona l’oportunitat a l’espectador de veure pel·lícules fora dels circuïts comercials que difícilment es podran veure a cinema. De fet, la major part d’elles no s’han estrenat a Espanya. A més, l’ampliació de sales també dona l’oportunitat de créixer en nombre d’espectadors.

Al certamen es poden veure treballs de directors de fins a 32 països diferents. Un festival que va néixer per donar una oportunitat a moltes d’aquelles pel·lícules que queden fora d’altres cites del calendari de festivals de cinema. Films rodats amb poc pressupost que no tenen una gran productora al darrera que els doni suport. Té dues seccions: “Low Budget” per pel·lícules fetes amb menys de 500mil euros i “Creative Rosebud” per produccions amb més pressupost però que destaquen per la seva creativitat o originalitat. Anna Giménez és membre de l’organització del Calella Film Festival.

A Mataró, es faran tres dies de projecció amb sessió doble, al Foment Mataroní. Són “Hawai”, “You might be the Killer”, “Holy Boom”, “Au poste”, “Staff Only” i “HOUS3”, totes en versió original subtitulada. Un jurat professional presidit per Juli Fàbregas i del que en forment part Itziar Castro, Santi Millan, Jordi Frades o Sergi Pompermayer escollirà la pel·lícula guanyadora.  El Calella Film Festival va arrenca el 21 de juny i s’allarga fins el dia 30.