El Basilisc celebra 5 anys envoltat de bestiari festiu

Fotografia: Mataró Audiovisual

El Basilisc de Mataró acompleix 5 anys aquest 2019 i per celebrar-ho, l’Ateneu de la Fundació Iluro acull una exposició que compta amb diverses figures d’arreu de Catalunya que formen part del bestiari festiu i tradicional català. Una mostra que en els primers deu dies ha acollit prop de 5.000 visitants, sense tenir en compte les 800 visites escolars que cada dia omplen la sala per conèixer les històries de les figures. 

Sobre els cinc anys del Basilisc, Ball de Diables fa balanç positiu dels projecte més important dels últims anys. La figura nascuda d’un ou fecundat per una serp i covat per un gripau representa el camp, la pagesia i el món rural tan arrelat a la ciutat. El president de l’entitat, Jordi Cantallops, explica que aquests dies l’objectiu és que la població conegui la figura, que s’ha restaurat des de la seva creació, el 2014, per poder-la lluir i gaudir.

El Griu de Tarragona, la Cucafera de Reus, la Mulassa de Falset i el Lleó de Vendrell són només algunes de les figures que es poden veure a l’exposició.  La mostra es pot visitar a l’Ateneu de la Fundació Iluro fins el 3 de març.

 

Informa: M.Rodriguez / J.Peñaranda