El Armats recopilen els seus més de tres-cents anys d'història en un llibre

Fotografia: Mataró Audiovisual

Més de tres-cents anys és el que porten els Armats de Mataró formant part dels actes de la Setmana Santa. Tota una vida que han volgut deixar immortalitzada en el llibre Història dels Armats de Mataró 1705-2017 i que va ser presentat aquest dissabte a la Capella dels Dolors de la Basílica de Santa Maria. Héctor López ha estat l’encarregat de donar forma a aquest volum, que veu la llum després de tres anys de feina de documentació, redacció i maquetació. Un llibre que segons el president dels Armats de Mataró, Joan Rovira, explica totes les èpoques de l’entitat tan les bones com les no tan bona. Una història que es remunta al segle XVIII quan els Armats no eren una entitat per sí mateixa sinó que formaven part d’altres congregacions i que arriba a l’actualitat passant pels anys 80 quan van començar a participar de la Setmana Santa mataronina de manera independent.

Precisament per aquesta història, la feina de documentació no ha estat fàcil. Una feina que s’ha basat, en part amb articles periodístics dels segles XIX i XX, però sobretot gràcies a l’Arxiu de Santa Maria. Després de conèixer la història dels Armats, Héctor López, assegura que l’entitat pot estar orgullosa de la seva trajectòria.

La presentació del llibre va estar amenitzada amb música de principis del segle XVIII com la com la Muixeranga d'Algemesí o peces de Bach, i també la Sardana Curta n. 3 del llibre de les Llibertats d’Orgue de Calaf.

Història dels Armats 1705-2017 es podrà adquirir durant la representació de la Passió 2019 i també per Sant Jordi.

 

Informa: S.Ruiz/ L.Barroso