El 5 de maig s'inaugura 'Germans de Sans, III mostra de bestiari festiu'

L'exposició tindrà lloc a l'Ateneu de la Fundació Iluro fins el 29 de maig i en ella s'hi podran veure al voltant d'una vintena de figures de bestiari festiu

Imatge: Mataró Audiovisual

El proper mes de maig comença l’exposició “Germans de Sans, III mostra de bestiari festiu”, organitzada pel Ball de Diables de Mataró. Aquesta  mostra, que reunirà prop d’una vintena de figures de bestiari festiu, es realitzarà a l’Ateneu de la Fundació Iluro del 5 al 29 de maig en els horaris habituals.

L’autora d’aquestes figures és Dolors Sans, que es defineix a si mateixa com a “escultora de la festa”. Sans ha construït més de 250 figures al llarg de la seva carrera, però l’exhibició es centra només en el bestiari de foc. S’hi podran veure dracs, víbries, grius... I també elements reals de la natura com llops, granotes i peixos que prenen formes malèfiques.

A més, Sans és la creadora del Basilisc, la figura de bestiari festiu del Ball dels Diables de Mataró, nascuda l’any 2014 i que també estarà present a la mostra com una de les bèsties més imponents.

Davant la impossibilitat de celebrar actes festius al carrer per la pandèmia, des del Ball de Diables de Mataró consideren que és més necessari que mai organitzar actes d’aquest tipus per mantenir viva la cultura popular mentre no es pugui tornar a la normalitat.