El 23 de juliol vesteix de Sant Jordi la ciutat de Mataró

El Sant Jordi del 23 d’abril va caure en mig del confinament. Aquesta coincidència va impedir la celebració habitual d’aquesta festivitat catalana que omple de roses i llibres els carrers de molts municipis. És per això que per no perdre l’esperit d’aquell dia, es va decidir apostar per l’ajornament de Sant Jordi adjudicant-li una nova data: el 23 de juliol. Tot i que la situació sanitària no està igual de complicada que llavors, per seguretat no s’han pogut organitzar les activitats pròpies d’aquesta diada. Malgrat això, per mantenir viva l’espurna, moltes localitats com ara Mataró, han apostat per permetre a les seves llibreries i floristeries muntar una parada davant dels seus establiments i així, poder mantenir el contacte directe amb la gent que passeja pel carrer.

A banda, una altra de les activitats emmarcades dins d’aquest Sant Jordi ajornat és l’exposició ‘Punts de Llibre 2020’ organitzada per l’Associació Sant Lluc per l’Art a l’Ateneu de la Fundació Iluro. En aquesta mostra s’hi poden veure peces de més d’una seixantena de socis i sòcies de l’Associació. A més, tots els beneficis generats de les vendes dels punts de llibre, aniran destinats a l’Hospital de Mataró.

Pel que fa al món de la cultura, aquests dies està reivindicant la necessitat de mantenir la seva activitat. Defensen que els rebrots de coronavirus no s’estan produint en sales de cinema o teatre, sinó  en altres ambients. Per donar visibilitat a la seva denuncia, han creat les etiquetes #LaCulturaÉsSegura i #CulturaSegura per xarxes socials. 

Informa: L.Sanmiquel