El 2004 ja es va intentar que una dona dirigís la Missa de Les Santes

Ho ha explicat el músic i exdirector de la Missa, Pere Gonzàlez, a l'entrevista de Mataró Ràdio. Segons Gonzàlez, des de 2004 es van fer diverses propostes, entre elles la de Clàudia Dubé, que dirigirà la Missa aquest any

Clàudia Dubé, la primera dona que dirigirà la Missa de Les Santes
Clàudia Dubé, la primera dona que dirigirà la Missa de Les Santes

El veterà músic mataroní i membre de la roda de director de la Missa de Les Sants entre 1978 i 2008, explica a l'entrevista de Mataró Ràdio que es  mostra satisfet pel fet que per primer cop una dona dirigeixi la Missa de mossèn Blanch. Segons Gonzàlez, quan ell va deixar la direcció ja va plantejar a l'Administració de Les Santes la necessitat d'incorporar dones com a directores i que Clàudia Dubé era una d'elles.

PERE GONZÀLEZ, músic i exdirector Missa de Les Santes.
Quan vaig acabar de dirigir la Missa de Les Santes, va dirigir els Goigs la Laura Martínez, que tenia jo intenció que fos la primera directora. Vaig parlar amb la Clàudia Dubé, amb la Gemma Sancho, que portava Els Pastorets i els musicals de Sala Cabanyes i després també amb la Glòria Suari d’Argentona. I em van dir que endavant. Vaig presentar totes tres a l’Administració de Les Santes i em van comunicar que, tant l’Administració com els directors, van acceptar la proposta.

En el Dia de la Música, Gonzàlez ha valorat la importància emocional d'aquesta art.

PERE GONZALEZ
Quan interpreto la meva música, tinc una peça que es diu “Records”. I quan toco i veig que les senyores ploren, em veu una cosa i penso, quin poder té això!. Jo també he plorat molt, amb la música. I he rigut!. Perquè la música és això. És la vida!

Pere Gonzàlez va fundar amb el mestre Josep Canals l'Escola de Música del Centre Catòlic, que porta 60 anys en actiu.