Edificis premiats, protagonistes de les 48h Open Puig i Cadafalch

Els dies 27 i 28 de novembre s'ofereixen dos itineraris que recorreran espais guardonats als premis d'arquitectura patrimonial de la ciutat

Les 48 hores Open Puig i Cadafalch tornen a la presencialitat i ho fan per mostrar diversos projectes que han guanyat el premi Puig i Cadafalch d’arquitectura al llarg dels anys. Dissabte 27 de novembre i diumenge 28 es faran dos recorreguts que permetran conèixer alguns dels edificis i projectes premiats als premis d’arquitectura de la ciutat des del 1974. Els recorreguts repassaran edificis públics i espais privats com el Casal l’Aliança, l’edifici comercial de la baixada de les Espenyes, la rehabilitació de la fàbrica de Can Minguell, l’edifici de 12 habitatges a la cantonada dels carrers de Sant Simó i de Magí de Vilallonga o la rehabilitació de l’edifici de les antigues galeries Aymà de la Riera.

En els 11 anys de vida de la iniciativa 48 hores Open Puig i Cadafalch l’interès de la ciutadania per conèixer el patrimoni de la ciutat ha estat creixent. De fet, l’objectiu és donar a conèixer els elements patrimonials de més valor que té la ciutat. Els visitants acostumen a ser mataronins, però també venen persones d’altres municipis. 

Les visites que tindran lloc el cap de setmana del 27 i 28 de novembre tenen un accés limitat i cal inscripció prèvia al correu electrònic urbanisme@ajmataro.cat. És per això que en aquest cas també s’ofereix una alternativa a través d’internet. Totes les persones interessades tenen a la seva disposició un total de 19 itineraris per diferents punts de la ciutat amb fitxes de 251 elements patrimonials de valor per poder fer els recorreguts pel seu compte.

Informa: C.Sánchez