Dues mataronines, premiades als Premis Teatro de Rojas de Toledo

Maria Rovira ha estat reconeguda per la seva adaptació del Rèquiem com a millor espectacle de dansa i Pilar Sáenz com a millor actriu femenina pel seu paper a l’obra "Señor Ruiseñor"

Imatge: cedida Maria Rovira

Dues mataronines han estat premiades a la 29a edició dels Premis Teatro de Rojas de Toledo. Els guardons han reconegut la coreògrafa mataronina Maria Rovira per la seva adaptació del Rèquiem de Mozart com a millor espectacle de dansa. Un muntatge que es va estrenar l'octubre del 2019 a Terrassa i que l'any passat també va ser mereixedor de dos premis als Butaca de Premià de Mar, un reconeixement atorgat pel públic.

També s'ha premiat la mataronina Pilar Sáenz com a millor actriu femenina pel seu paper a l’obra "Señor Ruiseñor". Un muntatge que es va estrenar el maig d'aquest any al Teatre Apolo de Barcelona i que ara gira per diferents localitats de l'estat espanyol.

Sáez té una llarga trajectòria al damunt dels escenaris, especialment vinculada amb la companyia Els Joglars. La mataronina també va rebre el premi Miguel Mihura de Teatre per la millor interpretació femenina el 1997 per tots els seus personatges a l'obra d'Albert Boadella "Ubú President".

La gala d’entrega dels premis ha tingut lloc aquest dissabte al Teatro de Rojas. Es tracta d’uns premis que atorguen els prop de 2.000 espectadors del teatre toledà que reben a casa seva la programació.

Uns premis creats l’any 1993 per reconèixer els millors treballs d’expressió artística en els àmbits de la música, la dansa, el teatre i poder comptar un retorn dels gustos i preferències del públic.

Entre els premiats de les edicions anteriors s’hi troben grans noms de l’escena estatal com Nuria Espert, Juan Echanove, Emilio Gutiérrez Caba, Javier Cámara, José María Pou, entre molts d’altres.