Dues colles geganteres escolars casen els seus gegants

És el primer casament de gegants en dècades. A la cerimònia, que s'ha fet al pati de l'institut Thos i Codina, hi han assistit diverses colles d'arreu de la ciutat

Casament geganter aquest cap de setmana. En Terenci de l’institut Thos i Codina i la iaia de l’Escola Bressol la Riereta, dos dels gegants més veterans de la ciutat, per la seva edat, s’han unit en matrimoni aquest diumenge. És la primera unió que es produeix en molts anys a Mataró, i el primer d’aquest segle. Asseguren els  organitzadors que no hi havia hagut cap cerimònia de casament entre gegants des del que van protagonitzar la Toneta i en Maneló fa 72 anys.

Avui fem un casament. Fa 72 anys de l'últim casament que va ser el de la Toneta i en Maneló. Buscant als arxius hem trobat que fa 20 anys que la iaia de l'escola bressol La Riereta i en Terenci de l'Institut Thos i Codina són parella i ara els fem casar.Quim Ponce, cap de la colla gegantera d'en Terenci 

A diferència del que podria semblar, el matrimoni d’aquests dos personatges no representarà que sempre hagin de sortir junts. Adaptats als canvis dels temps mantindran la seva independència i desfilaran junts quan sigui necessari.

Som una societat moderna i podem sortir per separat i amb aquests gegants no és diferent

La cerimònia de casament s’ha fet, aquest diumenge al matí, al pati de l’institut Thos i Codina amb la participació de diverses colles geganteres d’arreu de la ciutat.