Doble ració de concerts en la Setmana de Música Antiga de Mataró

El Cor Ciutat de Mataró va oferir un recital sobre el monjo Joan Cererols i el Trio Barroc del Cafè va interpretar un repertori d'estil barroc instrumental.

Doble proposta concertística la que s’ha pogut veure aquest cap de setmana dins de la 38a edició de la Setmana de Música Antiga de Mataró. Dissabte el Cor Ciutat de Mataró, acompanyat per un grup de músics, va oferir un recital que pivotava entorn a la figura de Joan Cererols, monjo de l’abadia de Montserrat del qual el 2018 es va celebrar el quart centenari del seu naixement. El concert també va comptar amb obres de compositors com Giovanni Pierluigi da Palestrina, Marin Marais, Johann Sebastian Bach o de Heinrich Schütz.

Diumenge va ser el torn del concert a càrrec del Trio Barroc del Cafè. En aquest cas l’espectacle es va basar en les composicions d’estil barroc instrumental pensades per ser interpretades a les esglésies. El nodrit repertori va comptar amb obres de compositors reconeguts com Antonio Vivaldi, Johann Sebastian Bach o Arcangelo Corelli, entre d’altres.

Aquesta cita musical anual s'ha hagut d'adaptar a la situació actual marcada per les restriccions de la Covid, i els concerts s'emeten per l'streaming de la web de Cultura de l'Ajuntament i per televisió i ràdio a través de Mataró Audiovisual. L’edició d’aquest any també vol homenatjar la figura d’Anna Comas, exregidora de Cultura de Mataró i una de les impulsores del festival, que va morir el passat juliol. El cicle es clourà el proper 29 de novembre.

Informa: Ll. Arcal