Diàlegs entre escultures de les col·leccions Bassat i Marès

L’exposició ‘Confluències’ estableix paral·lelismes entre peces antigues i contemporànies repartides per les sales del Museu Frederic Marès de Barcelona

Què tenen en comú la Mare de Déu dels Dolors de Sebastián Ducete-Esteban de Rueda i l’escultura Nus XIV d’Eduardo Chillida? O la Immaculada Concepció d’Antoine Dupar i la Constel·lació silenciosa de Joan Miró? És el joc que proposa des d’aquest divendres el Museu Frederic Marès de Barcelona. Trobar paral·lelismes entre peces escultòriques antigues i contemporànies. Les primeres formen part de la col·lecció Marès i les més actuals són de la col·lecció Carmen i Lluís Bassat. En total, una trentena de parelles que conflueixen, dialoguen, per oferir una nova lectura de les obres.

Salvador García, director Museu Frederic Marès: "La proposta expositiva l'ha elaborat en Ricard Mas, historiador de l'art i crític. És una lectura personal que ens permet gaudir de l'escultura contemporània de la col·lecció Bassat, amb autors del segle XX com Henry Moore, Joan Miró o Eduardo Chillida. Per altra banda, és una mostra que ens permet fer una nova lectura de la nostra col·lecció permanent. Això ens permet donar un nou sentit a la nostra exposició"

És la primera vegada que Lluís Bassat exposa peces de la seva col·lecció a Barcelona. Des de fa 12 anys la Nau Gaudí de Mataró acull mostres temporals amb obres del seu fons. També han viatjat per països com Polònia o Bulgària. Ara, algunes de les seves escultures conviuen amb les que Frederic Marès va cedir a la ciutat de Barcelona l’any 1946. A tots dos els uneix el fil del col·leccionisme.  

Lluís Bassat: "Estic entusiasmat. Era un risc. Quan el director del Museu Marès em va proposar exposar aquí em va fer molta il·lusió perquè és Barcelona i perquè és una exposició diferent. Han fet una proposta diferent, intel·ligent i molt creativa. Estic segur que agradarà molt a la gent"

L’exposició ‘Confluències’, on també hi ha una escultura del mataroní Perecoll, es pot visitar al Museu Marès fins al 21 de maig del 2023.