David Gibernau creu que l'artesà del vidre té poc futur per manca d'estudis

L'autor de l'estel de vidre de la Sagrada Família diu a l'entrevista de Mataró Ràdio que primer li van demanar fer una obra en vidre per la Torre de Jesucrist

L'artesà del vidre, David Gibernau, durant l'entrevista de Mataró Ràdio
L'artesà del vidre, David Gibernau, durant l'entrevista de Mataró Ràdio

L’artesà vidrier David Gibernau, autor dels vidres que formen l’estel de la Torre de Maria de la Sagrada Família, explica a l’entrevista de Mataró Ràdio que va rebre l’encàrrec després d’haver-ne rebut un altre per la Torre de Jesucrist. Aquest era d’una gran complexitat. Giberanau va reunir altres vidriers i fins i tot va viatjar a Estats Units.

DAVID GIBERNAU, artesà vidrier
Com que tot el que ens demanen és molt complicat, agafo l’avió i vaig als Estats Units, on hi ha la fàbrica de vidre artístic més gran del món. Torno cap aquí i fem una proposta real a la Sagrada Família. Però és disparadíssima de preu i s’espanten. Jo els dic que s’ha de fer molt bé perquè sinó hi haurà problemas i els vidres petaran. I s’acaba aquí. 

Va ser a posteriori que David Gibernau va rebre el nou encàrrec que sí es va realizar: l’estel de la Torre de Maria format pe 123 vidres i amb un pes total de 5,5 tones.

DAVID GIBERNAU, artesà vidrier

Cada vidre que veiem de cada cara de les punxes està format per tres vidres. Hi un vidre interior que és el que he fabricat jo, que és el vidre artístic o artesà. És un vidre que vam fer moltes proves i invents per aconseguir que el vidre captés la llum.

L’artesà, però, afirma que el sector de l’artesania del vidre té poc futur perquè no hi ha ensenyament i cada cop hi ha menys artesans. 

DAVID GIBERNAU, artesà vidrier
El futur del sector el veig fotut. Per dues raons. Primer perquè no hi ha docència, no hi ha ensenyança reglada. I per tant no hi ha gent que pugui prendre el relleu als tallers. I després perquè cada vegada quedem menys gent que ens dediquem a fer coses artesanes.

A l’entrevista, Gibernau també ha explicat que està pendent que el Patronat de la Sagrada Família accepti un altre posible encàrrec, els vidres per la creu que haurà de coronar la Torre de Jesucrist.