Darreres dormides de Les Santes 2018 a l'Anem a tancar

Un 'Anem a tancar' multitudinari i marcat per la calor ha posat el punt i final a la festa major d'aquest 2018. Després de molts dies d'activitat festiva els mataronins i mataronines que encara tenien forces s'han sumat a aquesta cercavila, que acomiada les figures i les seves comparses fins l'any que ve. Un recorregut que ha sortit a un quart de 8 del vespre des de la plaça de l'Ajuntament i que ha passa pel carrer d'en Pujol, Les Escaletes, el carrer Sant Joan i el carrer Colom fins a arribar a Can Marfà, on es fa la darrera dormida de la festa major als voltants de les 9 de la nit. Els assistents han acompanyat en aquest trajecte ple de música, balls i foc, les seves figures preferides.

Els portadors encaren l'"Anem a tancar" com una de les cites més viscudes i divertides. És el moment d'acomiadar-se del drac, la Momerota o la família Robafaves per uns mesos i malgrat i el cansament, aprofiten al màxim aquesta última vetllada. 

Optant per uns actes o altres, de l'extens programa de la festa major, els mataronins i mataronines arriben a l'"Anem a tancar" havent gaudit la festa tot i el cansament. Molts d'ells ja, pensant en el compte enrere per les Santes del 2019. 

Un dels imprescindibles d'aquesta llarga i intensa cercavila ha estat com sempre la melodia del "Passi-ho bé, fins l'any que ve". Com sempre Can Marfà ha aplegat un gran nombre d'assistents que s'han acomiadat de les figures per uns quants mesos.