“Dansacomuna” s’estrena en la segona edició del Festival Nosaltres

La professora de l’Aula de Teatre, Marta Dalmau, dirigeix un espectacle inèdit de dansa contemporània que compta amb cinc joves ballarines de Mataró

Imatge: Mataró Audiovisual

L’espectacle “Dansacomuna” arriba a l’equador del festival “Nosaltres” per omplir-lo de dansa contemporània. La professora de l’Aula de Teatre de Mataró, Marta Dalmau, és l’artífex de la representació, una representació que busca explorar com la pandèmia ha afectat el contacte físic i les relacions personals. “Dansacomuna” és una aposta pel talent jove de la ciutat i per la cultura segura, el lema del festival “Nosaltres”. Dalmau explica que la preparació, tot i ser intensa, ha permès a l’equip conèixer-se més i construir complicitats. 

L’obra, que es va dissenyar específicament per a l’ocasió, va estrenar-se el passat 17 de juliol al Pati de Can Boet. Un espai a l’aire lliure pensat expressament per la situació sanitària. Les artistes de “Dansacomuna” són 5 joves mataronines: Berta Moreu, Anna Pons, Zoe Arenós, Jana Garolera i Aire Bališová. Una baixa d’última hora va obligar a Dalmau a participar activament de l’espectacle. En acabar la representació, van participar en un col·loqui per donar a conèixer el planter de l’Aula de Teatre. La professora de l’Aula, Marta Dalmau, detalla que els propers mesos reposaran, però ja amb la mirada posada al curs vinent.

La dansa, però, no és l’únic element del festival. Després de “Dansacomuna”, el músic Quico Pi de la Serra va actuar al mateix escenari mataroní i, aquest dijous, “Nosaltres” acollirà un concert acústic de Suu i un espectacle de Palomitero Dela Flower.

Informa: E. Sitjà