×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

Cinto Amat publica el seu primer poemari: ‘Mirades tankades'

Una tanka - amb k - és una forma poètica d’origen japonès de només cinc versos i temàtica lírica i contemplativa. A Catalunya, va introduir aquest tipus de poema breu el noucentista Carles Riba a principis del segle XX. El poeta valorava de les tankes la seva capacitat d’expressar amb poques paraules les diferents maneres de sentir, de pensar o de mirar tot allò que ens envolta i aconseguir preservar-les per sempre.  

D’aquesta manera és com entén també aquest tipus de poemes i la poesia, en general, l’advocat mataroní Cinto Amat, qui acaba de publicar, precisament, el seu primer llibre: ‘Mirades tankades’. Es tracta d’un poemari que inclou tankes pròpies -  antigues i de més recents - amb un denominador comú: la seva capacitat de condensar i de conservar la seva mirada com a poeta. 

Cinto Amat ha presentat ‘Mirades tankades’ aquest dissabte al Col•legi d’Aparelladors de Mataró, en un acte marcat per les mesures de seguretat per la Covid-19. La presentació del llibre ha anat a càrrec de la filòloga i professora de Llengua i Literatura Catalana Roser Trilla i del mestre Benet Amat.