Cinc edicions del cicle “A la vora del Jazz” fidelitza el gènere a la ciutat

El cicle “A la vora del Jazz” arriba a la seva cinquena edició amb l’objectiu de seguir consolidant aquest gènere musical a la ciutat. Diferents especialistes del jazz nacional, internacional i local seran els protagonistes d’aquesta nova cita que s’engloba entre el 8 i el 26 d’abril. Des de l’Associació Jazz Maresme, co organitzadors del cicle, valoren molt positivament la fidelització d’aquest gènere musical i la consolidació de tot el certamen. 

El concert inaugural va tenir lloc aquest dijous amb els membres de l’Associació Jazz Maresme i un dels guitarristes més coneguts de la comarca, Jordi Nogueras.  De cara al 8 d’abril tindrà lloc un doble concert a la Plaça de Santa Anna amb la Big Band de l’EMMM i la Dixie Rue del Percebe, una banda de Saragossa amb més de 20 anys d’experiència en el jazz tradicional.

El 12 d’abril serà el torn de Gerard Nieto Reunion Three, que presentaran el seu primer treball, mentre que dos dies després el protagonista serà l’italià Francesco Cafiso, un dels talents més precoços de la història del jazz. El cicle “A la vora del Jazz” posarà punt i final al cinquè aniversari amb el talent jove de Rita i Eudald Payés amb Urbix.

Com en les darreres edicions, un artista local s’ha encarregat d’elaborar el cartell del cicle. Aquest any l’encarregat ha estat el mataroní Pol Codina, que ha aprofitat una peça dedicada a Josep Novellas i a la sèrie d’aquest artista traspassat anomenada ‘instruments impossibles’.

El cicle combinarà diferents espais i racons de la ciutat com el Casal l’Aliança, el Celler Castellví o la Sala Clap. Els cinc concerts de pagament es podran adquirir a través d’un abonament concret que tindrà un cost de quaranta euros.

 

Informa: M.Gómez/ S.Mesa