‘Cendres a les mans’: la vida després de la guerra

El mataroní Toni Grané estrena al Teatre del Cafè Nou una obra que reflexiona sobre els conflictes i la memòria.

Què hi ha després d’una guerra? Quines seqüeles que deixa un conflicte bèl·lic? Toni Grané busca respostes amb ‘Cendres a les mans’, una obra del dramaturg francès Laurent Gaudé que ha traduït al català i dirigirà durant dos caps de setmana al Teatre del Cafè Nou.

Toni Grané, director: "Des de In-Mente sempre intentem que el teatre faci la seva funció social, que és interpel·lar el públic i fer-lo reflexionar. I això es pot fer de moltes maneres i no cal que sigui tot pesat. Aquesta obra també té un punt de tragicòmedia, unes imatges molt poètiques i suggerents"

Tot i el punt de duresa que conté un tema com la guerra, Grané adverteix que es tracta d’una tragicomèdia que fins i tot arrenca algun somriure. Això sí, sempre amb l’objectiu de remoure l’espectador.

Toni Grané, director: "És la història d'una dona que ha sobreviscut a la guerra i ens explicarà quin ha estat el seu procés des que li va esclatar. També veurem com va adquirint la memòria de la gent; es personifica la memòria. A més, hi ha dos enterramorts amb contradiccions, gent mediocre i col·laboracionista, que fan un gir al revés: se'n reien d'ella i li acaben demanant que facin el que feia amb els altres durant l'obra"

‘Cendres a les mans’ s’estrena aquest divendres i també es podrà veure al Teatre del Cafè Nou els dies 15, 16, 21, 22 i 23 d’octubre.