"Catalunya, terra cooperativa" posa en valor l'autogestió i la cooperació social

L’ahir, l’avui i el demà del moviment cooperatiu a Catalunya. Aquest és el contingut de l’exposició “Catalunya, terra cooperativa”, que divendres es va inaugurar a Can Marfà i que es podrà visitar de forma gratuïta fins el 23 de juny. Al llarg de la seva història, Catalunya sempre ha estat un territori on l’autogestió i la cooperació social han servit per reduir les necessitats col•lectives de les famílies. Ara, l’objectiu d’aquesta exposició és veure com aquesta llavor solidària ha evolucionat fins els nostres dies.

La mostra, organitzada pel Museu de Mataró i el Museu d’Història de Catalunya amb la col•laboració de la Fundació Roca Galés, s’emmarca en el centenari de la cooperativa Cristalleries de Mataró. De fet, el Forn del Vidre i la figura de Joan Peiró tenen un pes important en l’exposició. Palos assegura que, tot i que el model cooperativista encara és molt marginal en comparació amb l’economia capitalista convencional, cada vegada s’adopten més valors cooperatius i Mataró segueix sent una ciutat amb força.

“Catalunya, terra cooperativa” mostra unes pràctiques socials centenàries que, lluny d’esgotar-se, encaren el futur proposant fórmules col•laboratives, feministes i solidàries que permetin transitar cap a una societat més equitativa i amb més justícia social i ecològica.

Informa: L.Barroso