Castells i gegants per celebrar Sant Jordi

Els Capgrossos també van ser uns dels protagonistes de la Diada de Sant Jordi a Mataró. Com ja és tradició, la colla castellera va actuar aquest dimarts a la tarda davant de l’Ajuntament i en presència de les autoritats locals, que van seguir l’actuació des del balcó del consistori.  Puntuals, a dos quarts de vuit de la tarda, els blaumarins van obrir la seva actuació amb un pilar de 4. Van seguir amb el 4 de 7, van fer en segona ronda el 4 de 7 amb agulla i el 5 de 7, i van estrenar el 3 de 7,  també amb agulla.  L’actuació  castellera – la primera Diada de San Jordi amb Oriol Feliu com a cap de colla -  la van completar amb un pilar de 5 al balcó de l’Ajuntament i amb 4 pilars de 4.  

Aquesta és la segona actuació de la temporada a Mataró dels Capgrossos, després de la Diada del seu local, una celebració que va tenir lloc el primer cap de setmana d’abril i que va coincidir amb la Festa de la Primavera del barri de Les Santes-Escorxador.  El proper pas és preparar les actuacions de maig, “un mes clau” – diuen des de la colla- perquè inclou “cites clàssiques i de progressió castellera en places com Figueres, Sants i Gràcia”. L’objectiu és assajar i "encarar els castells bàsics de 8" en les properes diades.

Però l’actuació del Capgrossos no va ser l’única activitat destacada d’aquest Sant Jordi a Mataró. En paral·lel, va celebrar-se la Trobada de Gegants, Gegantes i Nans de la ciutat. La família Robafaves va sortir de la plaça de Santa Maria, acompanyada de més d’una trentena de figures amb les seves respectives colles i van desfilar al ritme de la música pel carrers de Sant Francesc d’Assís, Bonaire i La Riera fins arribar a l’Ajuntament.

La Família Robafaves i els Nans van establir-se al vestíbul del consistori amb el Drac i el Dragalió i allà hi seran fins a aquest dijous, perquè petits i grans els puguin admirar en directe.  Aprofitant la seva estada - que ja no es repetirà fins a la Festa Major de Les Santes - les escoles de la ciutat podran fer visites guiades a les figures amb horaris concertats.  

La festa del llibre i de la rosa va acabar a la nit amb la tradicional Fogonada, un acte que reinterpreta la llegenda de Sant Jordi i que té com a protagonistes el Drac i les Diablesses.

 

Informen: S.Ruiz, B.Doñate, M.Gómez i J.Peñaranda