Care Santos, premiada amb el 24è Cervantes Chico de Literatura Infantil i Juvenil

La mataronina Care Santos ha estat guardonada amb el 24è Premi Cervantes Chico de Literatura Infantil i Juvenil, un guardó que atorga l’Ajuntament de la localitat madrilenya d’Alcalá d’Henares. El jurat ha reconegut l’escriptora per “la seva àmplia i exitosa trajectòria literària en el món infantil i juvenil”. Del conjunt de la seva obra, valora l’originalitat dels seus temes, el tractament dels seus personatges i l’arquitectura de la seva narrativa.   

Autora de més d’una cinquantena de llibres per a infants i adolescents, la de Mataró celebra aquest any el seu vint-i-cinquè aniversari com a escriptora. Per això, ser reconeguda amb el Cervantes Chico en aquest 2020 – quan, a més a més, tot just acaba de complir 50 anys de vida – és “com un regal d’aniversari”, assegura. I és que aquest és un guardó que han rebut grans figures de la literatura infantil i juvenil, com Gloria Fuertes, Elvira Lindo o Jordi Sierra i Fabra.   

De les seves obres per al públic infantil i juvenil, destaquen ‘Se vende mamá’, ‘Los ojos del Lobo’ o la trilogia ‘Mentira’, ‘Verdad’ i ‘Miedo’, un èxit de vendes que ha enganxat més de 100.000 lectors arreu del món. Tot i que els últims anys, Santos s’ha consolidat com a novel·lista per a adults, assolint premis tan prestigiosos com el Nadal, al seu parer, escriure per a joves és tot un "repte", perquè es tracta de fer-los veure que “l’escriptura els pot fer feliços”.   

Si la crisi del coronavirus ho permet, Santos podrà recollir el Premi Cervantes Chico la segona quinzena d’octubre en un acte a Alcalá de Henares. Mentrestant, l’escriptora tindrà temps per seguir promocionant la seva última novel·la, ‘Seguiré els teus passos’, un llibre en aquest cas per a adults sobre el paper de la memòria que tanca la bilogia iniciada el 2008 amb ‘Tot el bé i tot el mal’.