Care Santos forma part del jurat del Premi Nadal per quart any consecutiu

L’escriptora mataronina ha format part d’aquest guardó des que li van atorgar l’any 2017 i referent a l’edició d’enguany, afirma que l’obra de Najat El Hachmi va destacar per damunt de la resta

Care Santos forma part del jurat del Premi Nadal per quart any consecutiu

La mataronina Care Santos considera un ‘privilegi’ formar part del jurat del Premi Nadal. Un guardó que aquesta edició ha guanyat Najat El Hachmi i que s’ha entregat la nit de Reis. Es tracta del quart any consecutiu que l’escriptora mataronina forma part del jurat del reconegut premi de novel·la, de fet n’és membre des que va guanyar-lo l’any 2017. La present edició ha estat rècord pel que fa al nombre d’obres originals presentades, un total de 1.044. Com cada any, l’Editorial Destino ha donat a conèixer, en aquest cas, les guanyadores del 77è Premi Nadal de novel·la i el 53è Premi Josep Pla de prosa. Maria Barbal amb l’obra ‘Tàndem’ s’ha endut el segon guardó i Najat El Hachmi el Premi Nadal.

Els rècords de participació es deuen al fet que amb la pandèmia els organitzadors van obrir la possibilitat de presentar els originals telemàticament. Una decisió que va incrementar el nombre de candidats. Va ser llavors quan un seguit de lectors professionals escollits per l’Editorial Destino van seleccionar diversos finalistes. Segons Care Santos, dins de les peces que van arribar a la fase final, en va haver una que va destacar per damunt de la resta. Aquesta corresponia a la signada amb el nom de Cristina López, el pseudònim que de Najat El Hachmi.

Pel que fa a ‘El lunes nos querrán’, títol de la novel·la de El Hachmi, Care Santos considera que es capaç de generar molta emoció i, alhora, alguns moments por. A banda, Santos afirma rotundament que, com ho fa la gran literatura, ‘El lunes nos querrán’ serà capaç de ‘canviar-nos el punt de vista’ i veure la gent nouvinguda d’una altra manera.