Cap de setmana fort de l'Aplec de Sant Simó

Aquest cap de setmana toca anar a buscar el sabre de Sant Simó. Durant els dies de les festes de Sant Simó podreu col·laborar amb l’euro solidari, dirigit a una acció solidària pels barris de l’Havana, l’Escorxador i el Palau. Cada 28 d’octubre els mataronins i les mataronines compleixen el ritual de comprar el sabre de Sant Simó. A més d’això, al voltant de l’ermita de Sant Simó, s'organitzen diverses activitats. Comencen a dos quarts de 9 del matí amb les Matinades pels carrers del barri, tot seguit, el Repic de campana, venda de sabres, panellets i castanyes.

A les 12 del migdia es fa l'Eucaristia de Sant Simó a l'ermita. I mitja hora més tard, a les 12.30 hores, la Rebuda del consistori, la Família Robafaves, els Nans i l'Àliga a la plaça de l’Havana. Des d'allà, s'iniciarà la Cercavila dels Gegants de Sant Simó –la Maria i en Paler– juntament amb els Gegants de Mataró, els Nans i l'Àliga, pel Camí Ral fins a arribar a l'ermita de Sant Simó.

La Rebuda de gegants es farà a partir de les 4 de la tarda i des de l'ermita faran una cercavila. A les 18.30 hores tindrà lloc la Castanyada popular, precedida de màgia, circ i humor amb Andaxou, a la plaça de l’Havana. La Colla Castellera Capgrossos de Mataró i la Colla Castellera de París faran una actuació a les 7 del vespre. I les activitats del dissabte finalitzen a les 9 de la nit amb una Cantada d'Havaneres amb el grup Mar Endins al pati de l'ermita.

D'altra banda, amb motiu de la celebració de Sant Simó, es farà una representació a les sis de la tarda a l'antiga Rectoria de Sant Josep a càrrec dels membres de l'Associació de la Passió infantil de Mataró.

 

Informa: Mar Mir.