Cap de setmana de circ per celebrar-ne el Dia Mundial

Cap de setmana de circ per celebrar-ne el Dia Mundial

Des del 2008, cada tercer dissabte del mes d'abril se celebra el Dia Mundial del Circ. Per aquest motiu Mataró organitza un seguit d'activitats que es concentraran en aquest cap de setmana, però que n'hi haurà d'altres, per tot Catalunya, que s'allargaran fins al 21 d'abril.

Divendres es donarà el tret de sortida a aquesta celebració amb "Volem Volar" una mostra de residència al pati de Can Furgaroles. A partir de dissabte comencen els espectacles a la carpa de circ La Caputxeta, que s'instal·larà a la plaça de la Música del Nou Parc Central. Al matí els membres de l'Espai de Circ de Mataró Cronopis oferiran un taller de circ per a tots els públics amb trapezi, cables malabars, teles, equilibris i altres clàssics del món del circ. I a la tarda, la mateixa companyia representarà el Cabaret de Circ amb números de perxa xinesa i verticals entre d'altres. Diumenge, la CIA. Circooltura presentarà l'espectacle "Salón Imaginario" amb dos passis al matí i a la tarda.

Eli Coll, membre de Cronopis, ha explicat en el magazín El Mirador d'aquesta casa, l'evolució que ha tingut el circ en els darrers anys, des de l'ús d'animals fins al retorn a les acrobàcies més clàssiques i també la importància que ha representat deixar el carrer i instal•lar-se  en teatres i sales per la credibilitat i la professionalitat del circ. En aquest mateix sentit, Coll explica també que hi ha diverses escoles que donen formació reglada en aquesta disciplina.

Cronopis ja fa 13 anys que s'ha consolidat a la ciutat. Des de llavors ha anat creixent fins al punt de convertir-se en un dels espais de circ més importants de Catalunya que compta amb escola de circ, formació per a professionals i amateurs, produccions d'espectacles i, fins i tot, residència d'artistes internacionals.

Informa: J.Peñaranda

Tags: