Cap de setmana per conèixer el patrimoni cultural de Mataró

Des del pròxim divendres i fins diumenge, Mataró oferirà un ventall d’activitats amb la voluntat d’apropar el patrimoni cultural local a la ciutadania. Aquest cap de setmana se celebren les Jornades Europees del Patrimoni per apropar el patrimoni cultural a la ciutadania Es faran visites guiades, visites teatralitzades i activitats familiars, entre d’altres, als espais patrimonials de la ciutat.

La pandèmia del coronavirus però, adapta les Jornades Europees del Patrimoni com per exemple en el cas del campanar de Santa Maria que no es podrà visitar enguany. Això si, es podran visitar les obres de Jordi Arenas en el centenari del seu naixement, en una visita guiada per la basílica.

Can Marfà del Museu de Mataró obrirà divendres, amb l’experiència sensorial del paisatge sonor de la mostra «Mataró: de Mancos a Djembereng». La Nau Gaudí, primera obra d’Antoni Gaudí, també ofereix visites guiades o també es podrà gaudir d’una vista teatralitzada a Vil·la romana de Torre Llauder. Per altra banda a Can Serra, Ca l’Arenas i Can Marfà s’han programat visites dinamitzades relacionades amb la col·lecció i les exposicions temporals. Totes les activitats segueixen les mesures de seguretat sanitària per combatre la covid-19.

La celebració de les Jornades Europees del Patrimoni (JEP), una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que se celebra a Catalunya des del 1991.

Informa: O.Debat