Cap de setmana carregat d'activitats de Carnestoltes

Com cada dissabte de carnestoltes la plaça Santa Anna s'ha omplert de ball, música i tradició amb el Ball de Gitanes, que enguany arriba al seu 10è aniversari. Per celebrar-ho s'han convidat els esbarts Ciutat Comptal i Manresà, les gitanes de Martorelles, el Centre Moral d'Arenys de Munt i el Joaquim Ruyra de Blanes, que han ballat al ritme de la cobla La Principal de La Bisbal. A l'acte també s'hi han sumat els Her eus i Pubilles de Catalunya i diversos elements festius com els nuvis, les velles, els diablots, Mossèn Biscuter, els Garrofers i la Mulassa de Mataró. Eva Ribes, presidenta de l'Associació Cultural i d'Esbarjo Mestres del Gai Saber ha explicat que a Mataró el Ball de Gitanes es va perdre el 1921 i ara fa 10 anys que es van recuperar d'una manera pròpia amb coreografies i músiques noves.

Aquest any s'ha proclamat l'actor Pep Plaza com a gitanero d'honor. Plaza assegura que està molt content que hagin pensat en ell i això li ha permès conèixer aquest ball que desconeixia. L'actor assegura que el ball no és el seu fort.

A la tarda Mataró va celebrar un dels actes centrals, la tradicional Rua de Carnestoltes amb més d'una quinzena de comparses inscrites. La Comparsa Circus Rabadà de l'Esplai Rabadà va guanyar el premi a la millor comparsa gran dotat en 500€. Lídia Chamarro, membre de l'entitat, assegura que ha estat una gran il•lusió pels nois i noies. La comparsa ha representat totes les vessants del circ, des d'artistes, pallassos o membres de la banda musical.

Diumenge la festa va seguir amb la Ressaqueta d'en Pellofa pels més petits. A les 11 del matí les famílies, amb la companyia de la Momerota, van despertar en Pellofa de l'Ajuntament per anar al Ball Infantil de la plaça Santa Anna. En aquesta ocasió l'acte va estar amenitzat per Landry el Rumbero.