Canvis en el recorregut i un nou premi al Carnestoltes 2019 de Mataró

Diverses novetats en la celebració del Carnestoltes d’aquest any. D’entrada canvia el recorregut de la Rua que sortirà des del Nou Parc Central, baixarà per La Riera i s’acabarà a la Plaça de Santa Anna on, com a novetat també, es farà el lliurament de premis a les millors comparses. Aquest any s’incorpora un nou guardó a la comparsa familiar, que està dotat amb 200 euros i que se suma als que ja existien: millor comparsa amb 500 euros, al segon premi de 300 euros i el premi especial del jurat de 200 euros més. A la mateixa Plaça de Santa Anna s’hi farà el Ball de Carnestoltes que fins ara es feia a l’Espai Firal del Nou Parc Central. Aquest any també se celebren els 40 anys dels Botargues, la guàrdia personal d’en Pellofa, que tindran un espai al programa d’enguany per celebrar les quatre dècades d’existència. I qui pren més protagonisme és el Sant Sopar, un acte que des de la direcció artística asseguren que aquest any està més treballat.

El programa de Carnestoltes s’estendrà entre el 28 de febrer i el 6 de març amb el regnat de Pellofa XLI . Entre els actes més destacats hi ha el clàssic repartiment de truites a càrrec de la Hermandà de la Juliana Llardera i la Semproniana Llardosa, el Ball de Gitanes amb els Mestres del Gai Saber, la gran Rua de Carnestoltes que acabarà amb la música dels grups Reskate, The Cabrians, Bossonaya i PD L-Mental. Tampoc hi faltarà el Sant Sopar o el singular i concorregut Enterrament d’en Pellofa que donarà pas a la Vella Quaresma. Un Carnestoltes que gaudirà aquest any d’un cartell elaborat pel guanyador del cinquè Concurs de Cartells de Carnestoltes. Aquest any ha estat el dissenyador Víctor Rodríguez que ha fet una obra alegre, elegant, divertida, amb caràcter i disbauxa, recordant l’essència de la festa.

L’Associació Cultural ...i15! aprofita la celebració del carnestoltes d’aquest any per presentar el seu últim llibre “Carnestoltes amb lletra i música”, un repàs dels elements més significatius del carnaval mataroní. Un llibre que va acompanyat d’un disc, amb les principals músiques d’aquesta celebració.

 

Informa: M.Gómez / L.Barroso / J.Peñaranda