×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

Can Sisternes i les Caputxines, els grans descobriments de l'Open Puig i Cadafalch

Can Sisternes petita i el casal familiar han obert les portes per primera vegada aprofitant la setena edició de les 48 hores Open Puig i Cadafalch. Desenes de persones van assistir a la primera parada de l'itinerari per conèixer de ben a prop una de les actuacions inicials de l'arquitecte Josep Puig i Cadafalch a la ciutat de Mataró. L’arquitecta del departament de patrimoni de l’Ajuntament de Mataró, Mariona Gallifa, explica que la ciutat de Mataró no té l’obra principal de Puig i Cadafalch però que, en canvi, té els inicis i els finals de la seva trajectòria com a arquitecte: tant en la seva tasca municipal com en la privada i d’autor.

I si dissabte va ser el torn de conèixer els seus inicis, el diumenge va ser el de conèixer les últimes actuacions de l'arquitecte mataroní. El convent de les Caputxines en va ser el protagonista de la visita on es van poder veure i conèixer de ben a prop les intervencions de Puig i Cadafalch tant a l'església del mateix convent com en el claustre interior. De fet, és l’espai on està documentada l’última actuació de Puig i Cadafalch, quan en tornar de l’exili recupera el patrimoni arquitectori malmès durant la Guerra Civil. Escoltem de nou a Mariona Gallifa.

Aquesta nova edició de l'Open Puig i Cadafalch també ha donat el tret de sortida al nou portal web que aplegarà tota la informació de les edicions anteriors amb especial interès a tots els itineraris que s'han elaborat fins al moment.

Informa: M.Gómez / J.Masriera / R.Raventós