Can Sisternes i el casal familiar obren les portes a l'Open Puig i Cadafalch

Les 48 hores Open Puig i Cadafalch estrenen portal web amb l’objectiu d’aplegar tota la informació sobre les set edicions d’aquest esdeveniment. El portal recull els cartells, els programes i especialment els itineraris proposats en cada edició perquè tothom qui ho vulgui pugui consultar-ho. Tot plegat amb especial interès a les prop de 160 referències d’indrets patrimonials de Mataró.

Aquesta edició, la setena, posa en relleu les primeres i últimes actuacions de l’arquitecte mataroní a la ciutat i es dedica inevitablement a l’il•lustre Josep Puig i Cadafalch aprofitant el 150è aniversari del seu naixement. Així, Can Sisternes petita i el casal familiar obriran les seves portes per primera vegada per ensenyar les primeres intervencions de l’arquitecte. Una visita que es podrà fer dissabte, quan es visitaran, a més a més de Can Sisternes, diferents obres dels inicis de Puig i Cadafalch més enllà de la seva tasca com a arquitecte municipal, sinó associat a la feina d’arquitecte privat al servei d’una arquitectura domèstica i d’autor. 

Diumenge serà el torn de conèixer la vessant de l’arquitecte més treballada per la reconstrucció i recuperació, treballs vinculats al patrimoni religiós malmès per la Guerra Civil. D’aquesta manera els visitants podran entrar dins de l’església del convent de les Caputxines i el seu claustre interior, última intervenció de Puig i Cadafalch a la ciutat de Mataró.

Informa: M. Gómez