×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

Can Marfà estrena audioguia en 4 idiomes

Can Marfà amplia els seus recursos interpretatius amb una audioguia traduïda a 4 idiomes; català, castellà, anglès i francès. La iniciativa s'emmarca dins el projecte Visitmuseum, de la Generalitat de Catalunya, que facilita audioguies a 23 museus més del territori català amb la voluntat d'apropar els museus a la ciutadania.

Aquesta experiència auditiva permet conèixer els relats de 14 personatges vinculats a la vida d'una fàbrica de gènere de punt. Malgrat que alguns personatges són ficticis, tots ells estan basats en documentació històrica que aborden temes que ajuden a reconstruir la memòria dels homes i dones que treballaven en el sector; quines condicions de treball tenien, els accidents laborals que patien, l'emigració o la vida fora de la fàbrica entre d'altres. Tots ells relats de la periodista i historiadora mataronina Maria Coll. Diferents testimonis que permeten reviure la història que s'amaga dins les fàbriques de gènere de punt des de principis del segle XX fins als anys 70 i que segons Capella aporta molt de valor a la visita del museu. 

Les audioguies són totalment gratuïtes. S'hi pot accedir des del web de Visitmuseum, o bé, a través d'unes tauletes que es posen a disposició del públic des de la recepció del museu.

Informa: J.Peñaranda